Mest populære verktøy på Morningstar.no

Bruker du verktøyene du trenger? De mest brukte verktøyene og våre forslag til ”skjulte” skatter på Morningstar.no.

Thomas Furuseth 06.05.2010 | 14.14
Facebook Twitter LinkedIn

De mest brukte verktøyene

Fondsliste

Ikke overraskende finner vi listen over alle fondene her på topp. Ranger, søk, begrens utvalget og finn fond som passer til deg. Finner du ditt fond kan du merke fondet og legge det rett i din fiktive portefølje på Morningstar, enten for overvåkning til kjøp eller kanskje du allerede har satt penger i fondet hos en distributør eller hos forvalter.

Porteføljemodulen

Mange av dere analyserer deres beholdninger slik du bare kan gjøre hos Morningstar. Husk at du nå kan legge til dine aksjebeholdninger og børsfond i samme portefølje for å få enda bedre oversikt over hvordan du er posisjonert, gjennomsnittlig P/E, største overlapp, regioneksponering, sektornedbrytning også videre.

Unit Link – forsikringsfond

En gammel klassiker i ny innpakning. Denne er lik fondslisten bortsett fra at du også kan velge din tilbyder av forsikring og se deres utvalg.

Aksjeliste

Nyoverhalt liste med alle verdens aksjer, vel nesten i alle fall. Inne på hver enkelt aksje finner du den største forskjellen fra oss til andre nettsteder ved at vi gir mye fundamentaldata i form av detaljerte regnskaper, nøkkeltall osv. Seksjonen er fortsatt ”work in progress”, men om vi skal si det selv, så begynner vi å bli veldig fornøyd med retningen vi tar og gir dere tilgang til dybdedata som få andre gir fra seg gratis i et omfang som ikke vi kjenner til i Norge. Vi håper at flere finner frem til denne og at seksjonen blir like populær som fondslisten vår.

Børsfond

Vi har publisert tusenvis av børsfond og er stolte av å kunne presentere disse på Morningstar. Vi i Morningstar er ofte skeptiske til hot dot.com fond, men børsfond er en utvikling vi setter pris på, siden fondene ofte er billige, transparente og likvide. Pass riktignok på å temme avtrekkerfingeren slik at du begrenser unødvendig handel.

”Skjulte” skatter på Morningstar.no

Markeder

Etter at vi gjorde om websidene til ny design var mangel av intra dag oppdaterte indekser noe vi fikk flest henvendelser om. På disse sidene kan du følge mange flere indekser enn på de gamle sidene, både nordiske, europeiske, asiatiske og amerikanske indekser finnes her. Du finner også informasjon om verdien på råvarer, valutakurser osv. Videre finner du lenker til et større utvalg av indekser, både Morningstars egne refereanseindekser, kjente eksterne børsindekser og gjennomsnittlig avkastning i Morningstar Kategorier.

Sammenlign fond

Enkel sammenligning av inntil 5 fond. For mer utførlig sammenligning kan du også bruke overvåkningsliste inne i porteføljemodulen.

Dypt søk 

Sett opp en rekke kriterier for å finne de fondene som passer for deg. Denne går dypere enn en standard fondsliste, og gir deg flere søkekriterier.

Instant X-Ray

Gjør en rask analyse på hvordan dine beholdninger passer sammen. Har du overlapp, skjevheter i porteføljen slik som overvekt i en eller flere bransjer, regionale skjevether eller lignende? Bruk denne for å analysere din portefølje med noen få klikk.

Finner du verktøy du liker? Legg dem i bokmerker da vel! Da kan du komme rett inn på dine favoritter neste gang du besøker Morningstar. Har du kommentarer til våre sider, forslag til forbedringer, eller rett og slett ønsker? Kontakt oss gjerne.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer