Blandede signaler
Men sist uke førte uttalelser fra George Bush til ny forvirring da presidenten støtter en sterk dollar på G8 Toppmøte i Frankrike.
En svakere amerikansk dollar burde bidra til å styrke de amerikanske eksportselskapene og komme nærmere balanse i utenlandsregnskapet. På den annen side kan det bidra til å forhindre en oppgang i verdensøkonomien, spesielt da importer
te varer blir dyrere for amerikanske forbrukere. Det amerikanske forbruket utgjør en stor del av USAs brutto nasjonalprodukt og er derfor en viktig vekstdriver for økonomien.
Likevel er det fortsatt rom for ytterligere fall i amerikanske dollar mot Asias valutaer. Selv om USAs underskudd mot flere av landene i Asia er stort, har disse landene ikke sett et skift i sine valutaer. En av grunnen til dette er at de er knyttet mot amerikanske dollar.
I følge Alan Greenspan er det fortsatt en fare for deflasjon i USA. Sentralbanken lot styringsrenten ligge på 1.25 prosent ved siste møte, men det er nå spekulasjoner om det kan komme et rentekutt allerede i løpet av Juni.
Den amerikanske arbeidsledigheten nådde 6 prosent i mai. Dette er en sterk oppgang fra 5.8 prosent noen måneder tilbake.
Oppløftende rapporter
Andre makroøkonomiske nyheter har imidlertid vært positive for USA den siste tiden. Estimert BNP vekst for første kvartal har blitt oppjustert fra 1.6 prosent til 1.9 prosent på årlig basis.
Statistikk viser også oppløftende tall fra forbrukerne og Bushs skattekuttpakke over de kommende 10 år kan bidra til stimulans i den amerikanske økonomien.
Utsikter
Utsiktene for det amerikanske aksjemarkedet er usikre nå. Børsene steg i etterkant av avklaringen i Irak, men utsiktene for den amerikanske økonomien er blandet.
Derfor er investorer og analytikere delte i oppfatningen på om bunnen er nådd i det amerikanske aksjemarkedet.