Utviklingen for landene i Latin-Amerika er blandet. Mexico kan betraktes som lyspunktet, mens Brasil og Argentina sliter. Handelen mellom Latin-Amerika og USA er en viktig drivkraft for landene i regionen, og avtagende vekst i USA har satt tydelige spor på kontinentet.
Mexico har klart seg bra, tatt i betrakting av svakere handel med USA. En av grunnene til dette kan være at den meksikanske valutaen har vist en positiv utvikling mot amerikanske dollar. En sterkere pesos kommer blant annet som følge av at den meksikanske sentralbanken har kuttet sine styringsrenter. Oljeprisen har holdt seg på et høyt nivå, og har bidratt til at eksporten fra landet har vært god.
Brasil sliter med en svak valuta, høy inflasjon og stigende arbeidsledighet. Et svakere makroøkonomisk bilde har ført til økt renter i landet. Landets sentralbank har ført en strammere pengepolitikk i år, og økte rentene siste gang i slutten av mai. Sentralbanken har varslet at renteøkningen kom som et forsøk på redusere prisveksten i landet. En høyere rente kan føre til svakere økonomisk vekst, og forhindre nyskapning i økonomien.
Argentinsk økonomi er i ferd med å gå inn i en kriseperiode. Forbrukerne har mistet sin tillitt til økonomien, og det kan bli aktuelt med ytterligere støtte fra IMF (International Monetary Fund). Kapitalen har flyttet ut av landet, noe som har ført til en svakere valuta. Flere frykter at det kan ta tid før argentinsk økonomi er stabilisert, og at problemene vil vedvare ennå en stund.
Dersom den amerikanske økonomien fortsetter å viser svakhetstegn kan dette imidlertid få en positiv innvirkning for Latin-Amerika. Grunnen til dette kan være at amerikanske investorer kan flytte noe kapital over i regionen, dersom forholdene ikke forbedrer seg i USA.
Det er imidlertid flere argumenter mot å investere i regionen enn for. Den politiske usikkerheten kan fortsatt få en negativ innvirkning på enkelte land i Latin-Amerika, noe som gjør det mindre attraktivt å investere i fondene i denne kategorien.
SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk
Artikkelen er tilgjengelig for gratismedlemmer hos Morningstar.
Bli medlem, det er gratis!
Allerede medlem?Logg inn.