Magnificent Seven-aksjene faller, verdivurderingene ser "mer interessante" ut

Etter det nylige børsfallet er to av mega-cap-aksjene som ledet markedet oppover, undervurdert.

Bella Albrecht 08.08.2024 | 12.24
Facebook Twitter LinkedIn

Apple logo at product launch

Etter å ha tatt markedet til nye høyder i begynnelsen av juli, har megacap-teknologiaksjene kjent som "Magnificent Seven" fått markedet til å falle med et nedsalg som begynte sent i forrige uke. Men lavere priser kommer med mer attraktive verdivurderinger, og to av disse aksjene handles nå i undervurdert territorium.

Morningstar US Market Index har falt med 6,3% siden begynnelsen av august. The Magnificent Seven - Alphabet (GOOGL), Amazon.com (AMZN), Apple (AAPL), Meta Platforms (META), Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA) og Tesla (TSLA) - var blant de 10 aksjene som var mest ansvarlige for nedgangen i det samlede markedet torsdag og fredag. På bare tre dager falt Tesla med 14,3% og Nvidia med 14,2%.

Kombinasjonen av høye verdivurderinger og et altfor konsentrert marked skapte et miljø som var klargjort for et nedsalg, ifølge Eric Compton, leder for aksjeanalyse hos Morningstar: "Vi mente at Nvidia, Apple, Meta og Tesla var 12-30% overpriset for bare to uker siden, mens Alphabet, Microsoft og Amazon var rettferdig verdsatt. Det var ingen selskaper som virket billige."

Etter hvert som verdivurderingene har blitt mer attraktive, har to av de "Magnificent Seven" - Microsoft og Amazon - blitt undervurdert ifølge Morningstars analytikere. Amazon falt til 4-stjerners territorium på fredag etter å ha falt 8,8%.

"Verdivurderingene begynner å se mer interessante ut, men generelt sett er teknologisektoren fortsatt ikke superbillig", sier Compton. "Mange av navnene som har blitt solgt ut, har ofte begynt å komme tilbake til våre virkelige verdi-estimater fordi de allerede så dyre ut tidligere."

Han bemerker at nedsalget har vært "litt mer konsentrert rundt halvlederrelaterte selskaper, mens programvarenavnene har vist litt mer motstandskraft. Dette står i kontrast til det vi har sett i den siste tiden, da halvlederne skjøt i været og gjorde det bedre enn alt annet."

Magnificent seven drar aksjemarkedet nedover

Fra begynnelsen av 2023 og frem til den siste toppen i den amerikanske markedsindeksen den 16. juli har markedet hatt en kumulativ avkastning på 50,2%. Nvidia ledet an i oppgangen og steg med 765,2%, noe som bidro med 7,5 prosentpoeng til aksjemarkedets oppgang. Microsoft og Apple steg med over 80% hver og bidro med over 4 prosentpoeng til markedets avkastning. De tre neste største var Amazon, Alphabet og Meta, som hver bidro med over 2 prosentpoeng.

Denne trenden har snudd. Siden 16. juli har indeksen falt med 8,6%, og de syv største selskapene står for nesten halvparten av tapet. Nvidia var den største taperen de siste tre dagene, med et fall på 14,2%, noe som reduserte avkastningen på Morningstar US Market Index med 0,8 prosentpoeng. Den nest største taperen var Amazon, som falt 13,9% og trakk ned avkastningen med 0,5 prosentpoeng etter at selskapet la frem sin rapport den 1. august.

Samlet sett sto de syv store for 2,4 prosentpoeng av nedgangen på 6,3% for den amerikanske markedsindeksen siden begynnelsen av august. Andre bemerkelsesverdige tapere inkluderer Intel (INTC), som falt 34,6% etter svake resultater for andre kvartal, JPMorgan Chase (JPM), som falt 8,4%, og Broadcom (AVGO), som falt 11,6%.

Resultatene er stort sett positive

Nedgangen i aksjemarkedet har sammenfalt med rapporteringssesongen for andre kvartal. I løpet av denne tiden har fokuset til mange av de sju store igjen vært kunstig intelligens.

"De fleste av Magnificent Seven er også knyttet til AI-utviklingen på en eller annen måte", sier Compton. "Selv om det ikke bare har vært negative resultater for AI i inneværende rapporteringssesong, har vi sett en fortsatt vektlegging av "vi vil fortsette å bruke penger" fra selskapene, mens investorene begynner å stille spørsmål ved når avkastningen på denne investeringen vil materialisere seg, og hvor god avkastningen kan bli."

Slik oppsummerer Compton Morningstar sitt syn på de syv store selskapenes resultater (minus Nvidia, som rapporterer 28. august):

- Microsoft: Solid resultat. Vi oppjusterte vårt estimat for virkelig verdi og likte de økte Azure-relaterte inntektene. Markedets reaksjon var dempet.

- Alphabet: Stabile annonseinntekter og vekst for Google Cloud.

- Amazon: Resultatene var stort sett i tråd med forventningene. AWS er fortsatt sterkt.

- Tesla: Inntjeningen var lavere enn konsensus, og markedet reagerte negativt.

- Meta: Oppjusterte investeringsprognosene til den øvre delen av tidligere prognoser. Selskapet understreket at det vil fortsette å bruke penger i 2025. Ellers var omsetningsveksten og annonsekostnadene fortsatt gode.

- Apple: Vi hevet vårt estimat for virkelig verdi. Apple sliter fortsatt med avtagende iPhone-salg og ser frem mot 2025 for å lansere en ny modell og øke salget.

Er noen av de syv Magnificent Seven-aksjene verdt å kjøpe?

Av de seks aksjene som har rapportert inntjening for andre kvartal så langt, har fem fått oppjustert sine estimater for virkelig verdi, mens Tesla ikke har endret seg. Det betyr at fire av dem er rimelig verdsatt, mens Apple er overvurdert og Microsoft og Amazon er undervurdert.

Med Microsofts aksje nær 400 dollar per aksje, er den i 4-stjerners territorium, og handles med en rabatt på 19% i forhold til estimatet for virkelig verdi på 490 dollar. Amazon-aksjen er også i 4-stjerners territorium, og handles nær 160 dollar per aksje, en rabatt på 17% i forhold til estimatet for virkelig verdi på 195 dollar.

Compton fremhever også Adobe (ADBE), Palo Alto Networks (PANW), NXP Semiconductors (NXPI) og CrowdStrike (CRWD) som undervurderte teknologiselskaper for investorer å vurdere.

Her er mer om hva Morningstars analytikere mener om Magnificent Seven.

Alphabet

Direktør for aksjeanalyse Michael Hodel oppjusterte Alphabets estimat for virkelig verdi til 182 dollar fra 179 dollar etter resultatet for andre kvartal. "Solid vekst i annonseinntektene i andre kvartal motsier oppfatningen om at Alphabet er i ferd med å miste fotfestet i søkevirksomheten", sier han. "I tillegg akselererte veksten i Google Cloud-virksomheten igjen, og nådde det raskeste tempoet på 18 måneder ettersom AI-verktøy øker bredere skyadopsjon."

Amazon.com

Amazon (AMZN) fikk sitt estimat for virkelig verdi oppjustert til 195 dollar per aksje fra 193 dollar. "Selskapets utsikter for tredje kvartal stemte overens med vårt inntektsestimat og var bedre enn vårt driftsresultatanslag," sa senior aksjeforskningsanalytiker Dan Romanoff. "Endringene i modellen vår er beskjedne, men sentrerer seg rundt fortsatte lønnsomhetsforbedringer på kort sikt. Amazon fortsetter å gjøre fremskritt i effektivitetsforbedringer i hele nettverket, noe som bidrar til lavere kostnader og forbedrede leveringshastigheter, og som til syvende og sist fører til økte kjøp fra Prime-medlemmer. Etter en nedgang som begynte i tidlig i juli, ser vi aksjen som stadig mer attraktiv."

Apple

Aksjeanalytiker William Kerwin oppjusterte Apples (AAPL) estimat for virkelig verdi til 185 dollar fra 170 dollar, på grunn av en økning i iPhone-inntektene på mellomlang sikt. "Vi fortsetter å forvente sterk omsetningsvekst i regnskapsåret 2025 ettersom brukerne oppgraderer sine iPhones for å dra nytte av Apples generative kunstige intelligensfunksjoner, noe som krever den nyeste og beste maskinvaren," sa han.

"Vi forventer nå en tosifret vekst i iPhone-inntektene i 2025 og et nytt år med sterk omsetningsvekst i 2026. iPhone-inntektene er fortsatt den viktigste drivkraften bak Apples inntjening. Vi ser det som bærebjelken i selskapets økosystem av maskinvare, programvare og tjenester, noe som underbygger vår brede vollgrav og langsiktige vekstoppfatning. Vi mener imidlertid fortsatt at aksjen er overvurdert. Apples nåværende aksjekurs innebærer en vekst i iPhone-inntektene på nærmere 20% i regnskapsåret 2025, noe vi anser som høyt med tanke på motvind for veksten i Kina og langsommere oppgraderingssykluser for forbrukertelefoner.

Meta Platforms

Meta fikk oppjustert sitt estimat for virkelig verdi til 450 dollar fra 400 dollar. "Meta fortsetter å levere solide resultater i en situasjon med sterk etterspørsel etter digital annonsering, samtidig som de investerer aggressivt i AI-relatert infrastruktur, teknologi og produkter", sier Hodel.

"Selskapet strammet inn investeringsprognosen til den øvre enden av sine tidligere forventninger, og sa at investeringsveksten vil være 'betydelig' i 2025. Meta gjentok at de mener at datakapasiteten de bygger, kan brukes til en rekke ulike oppgaver, med fleksibilitet til å skifte dit de beste mulighetene dukker opp, et lignende syn som Alphabet har delt. Vi er ikke overbevist om at Meta vil få god avkastning på infrastrukturinvesteringene, men vi forventer at selskapet vil fortsette å generere en sterk kontantstrøm uavhengig av hvilken retning AI tar. Vi var også fornøyd med at selskapet opprettholdt sin utgiftsprognose for året.

Microsoft

Romanoff hevet Microsofts estimat for virkelig verdi til 490 dollar per aksje fra 435 dollar på grunn av den akselererende Azure-veksten. "I en resultatsamtale som var fullpakket med nye datapunkter rundt etterspørselen etter kunstig intelligens, som etter vårt syn var imponerende, var det viktigste punktet veiledningen om at Azure-inntektene vil akselerere i andre halvdel av året etter hvert som de nåværende tunge investeringene i datasenterkapasitet kommer online," sa Romanoff. "Derfor oppjusterte vi våre estimater for omsetningsvekst på mellomlang sikt, og vi økte også våre lønnsomhetsforutsetninger basert på en gjennomgående god utvikling og stabile utsikter. Inntektene var igjen preget av kapasitetsbegrensninger i datasentrene og flere lommer med svakhet i Europa. Aksjen er noe ned etter stengetid som følge av den siste tidens nedgang, men vi anser aksjen som attraktiv."

Nvidia

Nvidia legger frem resultatene for andre kvartal 28. august. Etter resultatene for første kvartal i mai skrev aksjestrateg Brian Colello: "Nvidia rapporterte nok en gang fantastiske kvartalsresultater og ga investorene enda bedre forventninger til det kommende kvartalet, ettersom selskapet fortsatt er den klare vinneren i kappløpet om å bygge ut generativ kunstig intelligens. Vi er oppmuntret av ledelsens kommentar om at etterspørselen etter de kommende Blackwell-produktene bør overstige tilbudet gjennom kalenderåret 2025, og vi ser heller ingen tegn til at AI-etterspørselen vil avta."

Tesla

Aksjestrateg Seth Goldstein opprettholder Teslas estimat for virkelig verdi på 200 dollar per aksje etter et resultat for andre kvartal som er i tråd med hans forventninger. "Teslas resultater for andre kvartal var i stor grad i tråd med vårt syn på årets utvikling", sier Goldstein. "Tesla-aksjene gikk ned 8% i etterhandelen. Vi tror markedet reagerer på at inntjeningen kom inn under FactSet-konsensusestimatene, samt ledelsens mangel på detaljer for to viktige vekstprosjekter: det rimelige kjøretøyet og full selvkjøring."

Gjennomgangen av investeringsmulighetene ovenfor er ikke ment å være en anbefaling av kjøp eller salg. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A157,78 USD0,20Rating
Amazon.com Inc185,02 USD-0,79Rating
Apple Inc216,40 USD-2,74Rating
Meta Platforms Inc Class A530,38 USD1,10Rating
Microsoft Corp430,47 USD-0,03Rating
Tesla Inc228,30 USD-0,86Rating

Om forfatteren

Bella Albrecht  er datajournalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer