Novo Nordisk-rapport: Wegovy-leveranser og fedme-pipeline i fokus

Resultatene for andre kvartal var under forventningene, men vi opprettholder vårt virkelig verdi-estimat for Novo Nordisk 

Karen Andersen, CFA 08.08.2024 | 11.01
Facebook Twitter LinkedIn

novo flags

Vi opprettholder vårt verdiestimat på 600 DKK/86 USD for legemiddelgiganten Novo Nordisk (NOVO B) etter at resultatet for andre kvartal var noe under våre svært høye forventninger, men ikke nok til å påvirke våre forventninger for hele året i vesentlig grad.

Morningstar-rating for Novo Nordisk

• Fair Value Estimate: 600 DKK
• Morningstar Rating: ★★
• Economic Moat: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Hva vi syntes om Novo Nordisks rapport

Novo Nordisks inntekter økte med 25% i faste valutakurser, med 32% vekst for GLP-1-diabetes (hovedsakelig Ozempic) og 37% vekst for GLP-1-fedme (Wegovy). Ledelsen oppjusterte den forventede salgsveksten for 2024 med 2 prosentpoeng til 22%-28% i faste valutakurser (fra et tidligere intervall på 19%-27%).

Ser vi bort fra en nedskrivning knyttet til en mislykket studie av kardiovaskulære ocedurenone, økte ledelsens forventninger til driftsresultatvekst i 2024 med rundt 4 prosentpoeng, og vi mener at selskapet ser ut til å være på vei til å oppnå en solid tosifret inntjening i tråd med midtpunktet i prognosen for andre halvår.

Novo Nordisk-aksjen ser ut til å være overvurdert

Vi tror fortsatt at Novos GLP-1-virksomhet innen ulike terapiområder vil nå en topp på over 70 milliarder dollar i 2031, selv om vi er mindre sikre på selskapets evne til å vokse etter patentutløpet i 2032 for semaglutid, molekylet i Ozempic og Wegovy.

Selv om vi fortsatt ser Novo Nordisk som et selskap med store muligheter og sterke immaterielle rettigheter innen kardiometabolske sykdommer, mener vi at den høye etterspørselen etter fedmemedisiner og tilbudsbegrensninger har presset aksjen over den reelle verdien. I vår fedmeprognose veier vi oppsiden fra potensielt positive data senere i år for monlunabant og CagriSema mot nedsiden fra dårlig etterlevelse og økt konkurranse i horisonten.

Akselererende prisfall i sikte

Vi forventer at prisnedgangen vil akselerere i fedmemarkedet etter hvert som flere pasienter med privat forsikring og Medicaid får tilgang til legemidlene. Nye data fra flere utfordrere ser ut til å konkurrere med data for Wegovy og Eli Lillys Zepbound, og vi tror at lanseringer i 2027-29 kan begynne å svekke markedsandelene og legge ytterligere press på prisene.

Vi er mest bekymret for Novos avhengighet av peptidproduksjon, som krever betydelig kapasitet for ferdigstillelse og større volumer hvis de har til hensikt å lansere en oral versjon av semaglutid (det er fortsatt uklart om de vil lansere dette produktet mot fedme, til tross for positive fase 3-resultater). Konkurrenter som Lilly, Roche, Structure og AstraZeneca har orale småmolekylære programmer som ville være mye enklere å produsere i stor skala.

Abonner på vårt nyhetsbrev helt kostnadsfritt:

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
AstraZeneca PLC1 618,50 SEK1,16
AstraZeneca PLC ADR79,01 USD0,94Rating
Eli Lilly and Co922,82 USD-0,10Rating
Novo Nordisk A/S Class B922,10 DKK0,39Rating
Roche Holding AG264,10 CHF-0,56Rating
Structure Therapeutics Inc ADR40,58 USD-0,65

Om forfatteren

Karen Andersen, CFA  Karen Andersen, CFA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer