Novo Nordisk faller etter skuffende resultater for andre kvartal

Aksjene til legemiddelgiganten falt etter at selskapet leverte et svakere nettoresultat enn forventet og nedjusterte utsiktene for driftsresultatet. 

Johanna Englundh 08.08.2024 | 10.48
Facebook Twitter LinkedIn

novo nordisk

Aksjene i den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk (NOVO B) falt onsdag etter at selskapet rapporterte et nettoresultat på 20,05 milliarder danske kroner for andre kvartal, noe som var under prognosene. En vektet LSEG-prognose hadde forventet et resultat på 20,9 milliarder danske kroner, mens Bloombergs konsensus lå på 22,6 milliarder danske kroner.

Selskapets aksjekurs falt til 859 danske kroner, et tap på over 3%, etter å ha vært ned nesten 7% i den tidlige handelen. Dagens kursfall tilsvarer en tapt markedsverdi på rundt 129,5 milliarder danske kroner, noe som er på nivå med den totale markedsverdien til den svenske storbanken Handelsbanken.

Resultat før renter og skatt kom også inn under prognosene på 25,93 milliarder danske kroner, sammenlignet med 26,86 milliarder danske kroner for LSEG og 27,36 for Bloomberg.

Morningstar-rating for Novo Nordisk

-Virkelig verdi-estimat: 600 DKK
-Morningstar-rating: ★★★
-Økonomisk vollgrav: Bred
-Morningstars vurdering av usikkerhet: Høy

I tillegg nedjusterte Novo Nordisk utsiktene for driftsresultatet for hele året 2024, og sa at veksten nå forventes å ligge mellom 20% og 28%, i stedet for det tidligere forventede intervallet på 22% til 30%.

Legemidler mot vekttap bommer på prognosene

"Utviklingen er på grensen til å være i tråd med forventningene, men sammensetningen er skuffende, med både Wegovy og Ozempic som bommer betydelig på estimatene. Dette ble oppveid av at Rybelsus gjorde det bedre enn forventet, men også av eldre legemidler som Victoza og Saxenda. Produktmiksen er mildt sagt ikke hva vi forventet", skriver Stifel i et analytikerbrev.

Til tross for de nedjusterte resultatutsiktene oppjusterte Novo Nordisk forventningene til salgsvekst igjen onsdag, og anslår nå en vekst på 22% til 28% i faste valutakurser for hele året 2024, en økning fra det tidligere anslaget på 19% til 27%.

"Selv om Wegovy-sprekken vil få oppmerksomhet på kort sikt, merker vi oss at volumtrendene styrker seg med bevis som støtter at økende GLP-1-bruk er på vei opp", skriver Citi i en analytikerkommentar.

Abonner på vårt nyhetsbrev helt kostnadsfritt:

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Novo Nordisk A/S Class B922,10 DKK0,39Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer