Magnificent 7: Hva vi synes om teknologigigantenes rapporter

Her er hva analytikerne våre syntes om Teslas, Alphabets, Amazons, Apples, Metas og Microsofts rapporter.

Sunniva Kolostyak 06.08.2024 | 14.41
Facebook Twitter LinkedIn

Meta logo

Seks av de "Magnificent Seven" amerikanske teknologiaksjene har rapportert resultatene for andre kvartal. Her er hva våre analytikere tenker om resultatene.

Oppblomstringen av kunstig intelligens har stått sentralt i rapportene til "The Magnificent Seven" i år og har vært en stor del av deres suksess på aksjemarkedet. Men i det siste har aksjekursene deres vært svært volatile. Bekymringen for at den amerikanske økonomien er på vei inn i en nedgangskonjunktur, har utløst et nedsalg. Nå rettes alles øyne mot Federal Reserve, økonomiske data og resultatrapporten fra Nvidia (NVDA), som kommer i slutten av august.

Tesla (TSLA) og Alphabet (GOOGL) var de første til å rapportere, men den store bevegelsen denne resultatsesongen var Amazon (AMZN), som falt 11% etter å ha lagt frem sin rapport i forrige uke.

Apple - Virkelig verdi økes på grunn av iPhone-forhåpninger

Morningstar-rating for Apple

• Fair Value Estimate: $185.00
• Morningstar Rating: ★★★ 
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Vi hevet vårt estimat for virkelig verdi for Apple (AAPL) til 185 dollar fra 170 dollar etter å ha oppjustert vår prognose for iPhone-inntektene på mellomlang sikt. Vi forventer fortsatt sterk omsetningsvekst i regnskapsåret 2025 etter hvert som brukerne oppgraderer sine iPhones for å dra nytte av Apples generative kunstige intelligensfunksjoner, noe som krever den nyeste og beste maskinvaren. Vi forventer nå en tosifret vekst i iPhone-inntektene i regnskapsåret 2025 og nok et år med sterk omsetningsvekst i regnskapsåret 2026.

Prognosen for septemberkvartalet innebærer en omsetningsvekst på rundt 5% på årsbasis, inkludert en tosifret omsetningsvekst for tjenester. For å innfri denne prognosen forventer vi at iPhone-inntektene må vokse med et lavt ensifret prosenttall. Vi forventer at lanseringen av Apples iPhone 16-serie vil finne sted i september og bidra til sterkere vekst i regnskapsåret 2025, som begynner i oktober. Vi mener at selskapets generative AI-funksjoner, kalt Apple Intelligence, og som ble annonsert i begynnelsen av juni, bør få forbrukerne til å oppgradere til nye modeller.

Les William Kerwins analyse.

Amazon - Oppgang i virkelig verdi, men nedgang i aksjen

Morningstar-rating for Amazon

• Fair Value Estimate: $195.00
• Morningstar Rating: ★★★★ 
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Vi øker vårt estimat for virkelig verdi for Amazon (AMZN) til 195 dollar per aksje fra 193 dollar etter at selskapet rapporterte solide resultater for andre kvartal. Selskapets utsikter for tredje kvartal var i samsvar med vårt inntektsestimat og var bedre enn vårt estimat for driftsresultatet. Endringene i vår modell er beskjedne, men sentrert rundt fortsatte lønnsomhetsforbedringer på kort sikt. Etter en nedgang som startet i begynnelsen av juli, ser vi aksjen som stadig mer attraktiv.

Den generelle utviklingen i etterspørselen er uendret i forhold til for omtrent ett år siden, og e-handelen viser tegn til forbrukerstress. Omsetningen i andre kvartal økte med 10% sammenlignet med året før. Lønnsomheten i andre kvartal var imponerende, med driftsinntekter på 14,7 milliarder dollar, sammenlignet med den øvre enden av forventningene på 14,0 milliarder dollar. Dette resulterte i en driftsmargin på 9,9%, sammenlignet med 5,7% for ett år siden.

Les Dan Romanoffs analyse.

Meta - Økt virkelig verdi, aggressive AI-investeringer

Morningstar-rating for Meta Platforms

• Fair Value Estimate: $450.00
• Morningstar Rating: ★★★ 
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Meta Platforms (META) fortsetter å levere solide resultater midt i den sterke etterspørselen etter digital annonsering, samtidig som de investerer aggressivt i AI-relatert infrastruktur, teknologi og produkter. Selskapet strammet inn investeringsprognosen til den øvre enden av sine tidligere forventninger og uttalte at investeringsveksten vil være "betydelig" innen 2025. Inntektene økte med 22% til 39,1 milliarder dollar i andre kvartal, noe som overgikk den øvre enden av ledelsens prognose. Driftsmarginen holdt seg stabil med forrige kvartal på 38%, opp fra 29% for et år siden.

Meta gjentok at de mener at datakapasiteten de bygger kan brukes til en rekke oppgaver, med fleksibilitet til å skifte der de beste mulighetene dukker opp, et lignende syn som Alphabet har delt. Vi er ikke overbevist om at Meta vil få god avkastning på sine infrastrukturinvesteringer, men vi forventer at selskapet vil fortsette å generere en sterk kontantstrøm uansett hvilken retning AI tar. Vi er også fornøyd med at selskapet opprettholder sin kostnadsprognose for året. Vi øker vårt estimat for virkelig verdi til 450 dollar fra 400 dollar. Vi forventer fortsatt at AIs største innvirkning på selskapet vil komme fra forbedringer som teknologien gir i brukeropplevelsen og annonsørenes evne til å nå ut til målgrupper.

Les Michael Hodels analyse.

Microsoft - Virkelig verdi øker, veksten i nettskyen akselererer

Morningstar-rating for Microsoft

• Fair Value Estimate: $490.00
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Microsoft (MSFT) fortsetter å levere med sterke resultater for tredje kvartal, og overgår både våre topp- og bunnlinjeestimater. Gitt sterkere vekst og lønnsomhet på kort sikt, øker vi vårt estimat for virkelig verdi til 435 dollar per aksje, fra 420 dollar tidligere. Aksjen handlet opp 4% etter børsslutt, og ligger dermed fortsatt på 3-stjerners nivå.

Resultatene er imponerende fra de fleste vinkler, men vi fremhever styrke innen AI, Azure og spill; en økning i bestillinger fra store Azure-avtaler (AI er fortsatt fokuspunktet og bidro med 700 bps til Azure-vekst); og robust marginutvikling til tross for nedadgående press fra Activision-oppkjøpet er våre viktigste takeaways. I mars-kvartalet økte inntektene med 17% fra året før til 61,86 milliarder dollar, sammenlignet med midtpunktet i veiledningen på 60,50 milliarder dollar. Vi anslår at Activision bidro med rundt 2,05 milliarder dollar til omsetningen.

Les Dan Romanoffs analyse.

Alphabet - Økt virkelig verdi, sterk søkevekst

Morningstar-rating for Alphabet

• Fair Value Estimate: $182.00
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Solid vekst i annonseinntektene i andre kvartal motbeviser oppfatningen om at Alphabet (GOOGL) er i ferd med å miste fotfestet i søkebransjen. Veksten i Google Cloud-virksomheten akselererte dessuten igjen, og nådde det raskeste tempoet på 18 måneder, ettersom AI-verktøy øker det bredere skyalternativet. Etter å ha justert vår modell har vi oppjustert vårt estimat for virkelig verdi fra 179 dollar til 182 dollar.

De totale inntektene økte med 14% i forhold til året før, omtrent på linje med forrige kvartal. Googles søkeinntekter økte med 14% til 48,5 milliarder dollar, og det var igjen forhandlere som sto for den største veksten. Veksten i YouTube-annonser avtok kraftig til 13% fra 21% i forrige kvartal. Alphabet fremhevet også den tidlige suksessen med AI-oversikter i søkeresultatene. Til tross for problemer i oppstarten, opplyste ledelsen at bruken og tilfredsheten med søket har blitt bedre etter innføringen av oversiktene, og at annonsene har blitt godt mottatt både over og under oversiktsboksene. Kort sagt har vi ennå ikke sett sterke bevis på at nye måter å få tilgang til informasjon på, som ChatGPT, reduserer søkevolumene, eller at andre spørringsbaserte annonsetilbud, som for eksempel på Amazon, i økende grad spiser av den tradisjonelle etterspørselen etter søk.

Les Michael Hodels analyse.

Tesla - Produksjon av rimelige biler er i rute for 2025

Morningstar-rating for Tesla

• Fair Value Estimate: $200.00 
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Uncertainty Rating: Veldig høy

Teslas (TSLA) resultater for andre kvartal var stort sett i tråd med vårt syn på årets utvikling. Driftsinntektene falt med rundt 33% fra året før, hovedsakelig på grunn av lavere gjennomsnittlige salgspriser for biler, men økte med 37% sekvensielt fra første kvartal, drevet av sterke gevinster for energiproduksjon og -lagring og lavere konsernkostnader. Med stort sett uendrede utsikter opprettholder vi vårt estimat for virkelig verdi på 200 dollar per aksje. Vår vurdering av en smal vollgrav forblir også uendret.

Når det gjelder det rimelige kjøretøyet, nektet ledelsen å tilby kjøretøysspesifikke detaljer, og sa at Tesla ville reservere disse detaljene for produktlanseringer. Ledelsen sa imidlertid at kjøretøyet fortsatt er i rute for å starte produksjonen i 2025. Etter vårt syn er det viktigste å ta med seg at Tesla opprettholder tidslinjen for kjøretøyproduksjon. Vi fortsetter å se 2026 som året da Teslas leveranser vender tilbake til tosifret vekst, drevet av det rimelige kjøretøyet.

Les Seth Goldsteins analyse.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A157,77 USD0,20Rating
Amazon.com Inc185,24 USD-0,67Rating
Apple Inc216,37 USD-2,75Rating
Meta Platforms Inc Class A531,27 USD1,27Rating
Microsoft Corp430,63 USD0,01Rating
NVIDIA Corp116,31 USD-2,34Rating
Tesla Inc227,89 USD-1,04Rating

Om forfatteren

Sunniva Kolostyak  er senior data journalist for Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer