De 10 beste nordiske utbytteaksjene i juli 2024

Getinge og Aker Solutions er blant de beste nordiske utbytteaksjene i juli 2024.

Bella Albrecht 06.08.2024 | 11.24
Facebook Twitter LinkedIn

illustration portföljd data

Utbytteaksjer som kombinerer sunne balanser med høy avkastning, kan gi investorer en stabil inntekt, beskytte mot markedsnedgang og få investeringene til å vokse raskt.

I juli 2024 var de beste utbytteaksjene det svenske sikkerhets- og overvåkningsselskapet Loomis (LOOMIS), det svenske byggevare- og utstyrsselskapet Inwido (INWI) og det finske selskapet Konecranes (KCR), som produserer tunge maskiner.

For å finne månedens 10 beste utbytteaksjer har vi gått gjennom Morningstar Nordic GR EUR Index - som måler utviklingen i de brede nordiske regionale markedene og er rettet mot de 97% største aksjene målt etter markedsverdi - for å finne selskaper med en direkteavkastning på minst 1,5%.

De beste utbytteaksjene i juli 2024

  1. Loomis (LOOMIS)
  2. Inwido (INWI)
  3. Konecranes (KCR)
  4. Terveystalo Healthcare (TTALO)
  5. Peab (PEAB B)
  6. Volati (VOLO)
  7. Bonheur (BONHR)
  8. Aker Solutions (AKSO)
  9. Lindab (LIAB)
  10. Getinge (GETI B)

Hvordan har utbytteaksjer utviklet seg det siste året?

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus Index, som følger utviklingen til nordiske utbytteaksjer av høy kvalitet, var stort sett uendret den siste måneden, men har steget 7,7% det siste året.

Det samlede nordiske aksjemarkedet, målt ved Morningstar Nordic Index, har tapt 1,5% i løpet av måneden, men har steget 24,3% hittil i år.

Avkastning og nøkkeltall for de beste utbytteaksjene

Loomis
Det svenske sikkerhets- og overvåkningsselskapet Loomis steg 23,6% i juli og 15,2% de siste 12 månedene. Aksjen handles til 341 SEK per aksje og har en direkteavkastning på 3,67 %. Loomis betaler investorer et utbytte på SEK 12,50 per aksje over de siste 12 månedene. Aksjen har en kvantitativ Morningstar-rating på 4 stjerner.

Inwido
Det svenske bygg- og anleggsselskapet Inwido steg med 22,4% i juli og er opp 58,1% de siste 12 månedene. Aksjen er priset til 176,90 SEK per aksje og har en direkteavkastning på 3,67% og et utbytte på 6,50 SEK per aksje de siste 12 månedene. Den har en kvantitativ Morningstar-rating på 3 stjerner.

Konecranes
Den finske produsenten av tunge maskiner, Konecranes, steg 21,9% i juli og 99,5% i løpet av de siste 12 månedene. Aksjekursen på 64,55 EUR gir en direkteavkastning på 2,09%. Konecranes betaler investorer et 12-måneders utbytte på 1,35 EUR per aksje. Aksjen har en kvantitativ Morningstar-rating på 2 stjerner.

Terveystalo Healthcare
Finske Terveystalo Healthcare steg 19,8% i juli og er opp 43,5% i løpet av de siste 12 månedene. Terveystalo Healthcare-aksjen handles til 10,30 EUR per aksje og har en direkteavkastning på 2,91% og et utbytte de siste 12 månedene på 0,29 EUR per aksje. Den har en kvantitativ Morningstar-rating på 3 stjerner.

Peab
Det svenske verksted- og byggeselskapet Peab steg 19,7% i juli og 74,6% i løpet av de siste 12 månedene. Aksjen handles til 79,80 SEK per aksje og har en direkteavkastning på 1,88%. Peab har betalt investorer et utbytte på 1,50 SEK per aksje de siste 12 månedene. Den har en kvantitativ Morningstar-rating på 3 stjerner.

Volati
Det svenske konglomeratet Volati steg 18,7% i juli og 22,9% i løpet av de siste 12 månedene. Volati-aksjen er priset til 119,60 SEK per aksje og har en direkteavkastning på 1,59% og et utbytte på 1,90 SEK per aksje de siste 12 månedene. Den har en kvantitativ Morningstar-rating på 3 stjerner.

Bonheur
Det norske konglomeratet Bonheur steg 18,5% i juli og er opp 13,9% i løpet av de siste 12 månedene. Bonheur-aksjen handles til 284,50 kroner per aksje og har en direkteavkastning på 2,11% og et utbytte på 6 kroner per aksje de siste 12 månedene. Den har en kvantitativ Morningstar-rating på 4 stjerner.

Aker Solutions
Det norske olje- og gassutstyrs- og -tjenesteselskapet Aker Solutions steg 18,0% i juli og er opp 20,3% de siste 12 månedene. Aker Solutions-aksjen handles til 52,15 kroner per aksje og har en direkteavkastning på 3,84%, noe som har gitt investorene et utbytte på 2 kroner per aksje de siste 12 månedene. Aksjen har en kvantitativ Morningstar-rating på 4 stjerner.

Lindab
Det svenske byggevare- og utstyrsselskapet Lindab steg med 16,8% i juli og er opp 65,6% i løpet av de siste 12 månedene. Aksjekursen på 265 SEK gir en direkteavkastning på 2,04%. Lindab betaler investorer et utbytte på 5,30 SEK per aksje over en 12-måneders periode. Aksjen har en kvantitativ Morningstar-rating på 3 stjerner.

Getinge
Det svenske medisinteknologiselskapet Getinge steg 16,0% i juli og 8,7% i løpet av de siste 12 månedene. Med en kurs på 208,90 SEK per aksje har Getinge en direkteavkastning på 2,11% og et utbytte på 4,40 SEK per aksje de siste 12 månedene. Aksjen, som har en smal økonomisk vollgrav, handles nær sitt virkelig verdi-estimat på 236 SEK per aksje. Den har en Morningstar-rating på 3 stjerner.

Hva er Morningstar Nordic Index?

Morningstar Nordic Index måler utviklingen i de brede regionale markedene i Norden og fokuserer på de 97% største aksjene målt etter markedsverdi. Indeksen inkluderer ikke miljømessige, sosiale eller styringsmessige kriterier.

Hva er Morningstar Nordic Dividend Yield Focus Index?

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus Index fanger opp resultatene til en portefølje av utbyttebetalende verdipapirer av høy kvalitet. Indeksen er en delmengde av Morningstar Nordic Index (som representerer 97% av aksjemarkedets kapitalisering) som kun inneholder utbyttebetalende aksjer. Aksjene gjennomgås med tanke på finansiell styrke og økonomisk vollgrav sammenlignet med andre i sin sektor. Deretter inkluderes de 25 aksjene med høyest avkastning i indeksen, vektet etter dollarverdien av utbyttet. Se hele metodikken her.

De beste aksjene for utbyttejegere: Flere idéer å vurdere

Investorer som er på utkikk etter de beste aksjene, eller billige aksjer med høyt utbytte, kan vurdere følgende:

  • Ta en nærmere titt på Morningstar Nordic Dividend Yield Focus index. Aksjer med 4 eller 5 Morningstar-stjerner anses som undervurderte i henhold til våre verdsettelsesindikatorer.

  • Bruk våre screeningverktøy for å finne de mest egnede aksjene i henhold til dine kriterier. Du kan søke etter investeringsideer basert på utbytteavkastning eller forholdstall som P/E-ratio og mange andre.

  • Når det gjelder kjøp av aksjer, handler det om mer enn bare utbytte. Her kan du lese om hvordan verdivurderinger og konkurransefortrinn - såkalte økonomiske vollgraver - spiller en rolle i en aksjes potensial for meravkastning.

  • I denne videoen kan du se hvordan Morningstar bruker stjerneklassifisering, vollgravklassifisering og andre beregninger for å evaluere aksjer.

Selskaper som ikke formelt dekkes av en Morningstar-analytiker har kvantitative ratinger. Disse selskapene matches statistisk med selskaper som er verdsatt av analytikere, slik at modellene våre kan beregne en kvantitativ vollgrav, virkelig verdi og usikkerhetsvurdering.

Denne artikkelen er redigert av Lauren Solberg og gjennomgått av Johanna Englundh

Som en del av vårt oppdrag om å gi investorer mer informasjon, er denne artikkelen satt sammen av Morningstar-data og uavhengig forskning ved hjelp av automatiseringsteknologi. Den opprinnelige artikkelen ble skrevet av Morningstars journalister og redaktører.

Abonner på vårt nyhetsbrev helt kostnadsfritt:

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Bella Albrecht  er datajournalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer