Kort om markedene: Feds rentebeslutning nærmer seg

Teknologibransjen selger seg ned, forbrukerne holder økonomien i vekst og små selskaper gjør det bedre igjen

Dan Kemp 29.07.2024 | 12.33
Facebook Twitter LinkedIn

binoculars

Dan Kemp, Morningstars Global Chief Research and Investment Officer, gir innsikt i viktige markedsresultater og økonomiske trender.

Store teknologiselskaper ledet an i fallet i aksjekursene i forrige uke. Kommunikasjonstjenester var den svakeste sektoren, og ble trukket ned 3,64% etter resultatene fra indekstungvekterne Alphabet (GOOGL) og Netflix (NFLX). Meta Platforms (META), den største posisjonen i Morningstar US Communication Services-indeksen, leverer rapport denne uken. Du kan finne ut hva Morningstar-analytiker Michael Hodel forventer av den sosiale mediegiganten her.

Aksjer i små selskaper gjør det bedre enn andre

Selv om fallende aksjekurser gir en bedre mulighet til å kjøpe, vet kyndige investorer at det er forskjell på et «salg» (når prisene er redusert) og et «røverkjøp» (når prisene er under virkelig verdi). Selv om prisene har falt de siste par ukene, er store teknologiorienterte selskaper ennå ikke på tilbud. Mindre selskaper, særlig i tradisjonelle bransjer, har derimot blitt handlet til tilbudspriser i månedsvis og har i det siste klart seg bedre enn sine større konkurrenter, og Morningstar Small Companies-indeksen endte uken med en oppgang på 2,14%.

Sterk vekst i amerikansk økonomi

Mens politikken dominerte overskriftene denne uken, var det nok å gjøre for de økonomiske kommentatorene. Det siste BNP-målet for den amerikanske økonomien var overraskende sterkt med en årlig vekst på 2,8%, drevet frem av et sterkere forbruk. Ytterligere gode nyheter kom fra inflasjonsindikatoren Personal Consumption Expenditure (PCE), som var i tråd med forventningene med en årlig kjerneinflasjon på 2,6%. Høyere vekst og lav inflasjon er en appetittvekkende kombinasjon som muntret opp investorene på slutten av uken og tok brodden av de foregående fallene. Det er viktig å huske at alle økonomiske data er tilbakeskuende, mens investeringer alltid er en funksjon av forventningene. Forventningenes rolle og mulighetene i aktiva med lavere forventninger diskuteres i denne artikkelen av Philip Straehl, Chief Investment Officer i Morningstar.

Oppmerksomheten vendes mot Fed igjen

Nå som vi nærmer oss neste rentebeslutning fra Federal Reserves Open Market Committee (FOMC) på onsdag, har investorene blitt mer optimistiske med hensyn til antall rentekutt i år, og CME FedWatch indikerer en sannsynlighet på 64% for tre eller flere rentekutt innen utgangen av året, sammenlignet med bare 18% for en måned siden. Derimot har de langsiktige obligasjonsrentene holdt seg relativt stabile, og den 10-årige statsobligasjonsrenten har bare falt med 0,2% i samme periode. Nervøse investorer ville ha foretrukket at obligasjonsrentene hadde falt ytterligere etter hvert som aksjekursene har falt, noe som ville ha bidratt til å balansere porteføljene deres. Men et miljø der statsobligasjoner fortsetter å gi mer avkastning enn inflasjonen, skaper et sterkere grunnlag for å akseptere investeringsrisiko.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dan Kemp

Dan Kemp  is Chief Investment Officer, Morningstar Investment Management EMEA

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer