AstraZenecas resultat: Stabile utsikter, men veksten kan avta

Morningstars analytikere anser Storbritannias største selskap som godt posisjonert med en bred legemiddelportefølje, noe som gir stabile vekstutsikter

Damien Conover, CFA 29.07.2024 | 11.58
Facebook Twitter LinkedIn

astrazeneca logo and hand full of pharmaseuticals

Hva vi synes om AstraZenecas resultater for 2. kvartal

Vi opprettholder vårt virkelig verdi-estimat for AstraZeneca på £124/$78 (AZN) etter resultatene for 2. kvartal, som stort sett var i tråd med våre forventninger. De høyere driftskostnadene i kvartalet vil imidlertid sannsynligvis tynge aksjen, ettersom markedet potensielt forventet bedre driftsmarginer. Vi forventer marginforbedringer i løpet av de neste tre årene, ettersom selskapet drar nytte av flere nylige produktlanseringer.

I løpet av kvartalet økte det totale salget med 17%, med bred støtte fra hele selskapets portefølje. Vi forventer imidlertid at veksten vil avta etter hvert som presset fra generiske produkter øker for luftveismedisinen Symbicort og det kardiometabolske legemiddelet Farxiga i løpet av de neste 18 månedene. Som selskapets ledende legemiddel vil den generiske motvinden for Farxiga trolig drive den samlede salgsveksten ned mot et ensifret prosenttall innen utgangen av 2025.

På den positive siden fortsetter kreftdivisjonen å vise sterk fremgang (opp 19%). Nye indikasjoner og nylige lanseringer av legemidler i gruppen bør fortsette å bidra til stabil inntjening. Vi er imidlertid i økende grad bekymret for den konkurransemessige trusselen fra Johnson & Johnsons Rybrevant/Lazertinib-kombinasjon mot Astras største kreftlegemiddel Tagrisso innen lungekreft. Astra har imidlertid en bred portefølje av kreftmedisiner som bør bidra til langsiktig vekst og styrke selskapets brede vollgrav.

Astra gjentok også sine langsiktige forventninger om et risikojustert salg på 80 milliarder dollar innen 2030 (ekskl. oppkjøp) og en kjernedriftsmargin på midten av 30-tallet innen 2026. Selv om vi forventer at selskapet vil nå marginmålene, er vi fortsatt skeptiske til salgsmålet for 2030. Vi tror Astra sannsynligvis vil være mer optimistiske til sin pipeline enn vi forventer. Astra har spesielt mange kreftmedisiner i mellomfasen som har et sterkt lanseringspotensial hvis dataene fra senfasen er vellykkede. Hvis Astra kan nå de langsiktige salgsprognosene, ligger det en betydelig oppside i vår virkelige verdi.

Morningstar-nøkkeltall for AstraZeneca

• Fair Value Estimat: £124.00
• Morningstar Rating: ★★★ 
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Abonner på vårt nyhetsbrev helt kostnadsfritt:

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Damien Conover, CFA  Damien Conover, CFA, is an associate director for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer